szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány többletpontot szerezhettek a 2019-es felvételin nyelvvizsgával, emelt szintű érettségivel, versenyeredményekkel, egyéb végzettséggel?

A 2019-es felsőoktatási felvételin maximum 500 pontot szerezhettek – kétszáz pontot a középiskolai eredményeitekkel és az érettségi átlagpontszámával, kétszáz pontot az adott szakon kötelező vagy választható két érettségi tárgy eredményével.

Száz pontot pedig a többletteljesítményetek alapján kaphattok meg – az emelt szintű érettségiért például vizsgánként 50 pont jár, a nyelvvizsgáért 28 vagy 40 pont.

Fontos azonban, hogy a többletpontok összege akkor is maximum 100 pont lehet, ha a különböző jogcímen járó többletpontok összege ezt meghaladná. Ha például három tárgyból tesztek emelt szintű érettségit, nem 150, hanem „csak” 100 többletponttal számolhattok. Ugyanez a helyzet akkor is, ha például két emelt szintű érettségi mellé szereztek egy B2-es nyelvvizsgát. 

A 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Ilyenek a 2019-es felvételi pontszámítási szabályai: így kalkulálhattok a pontokkal

Maximum 500 pont - ennyit szerezhetnek a 2019-es felsőoktatási felvételin az alap- vagy osztatlan szakra jelentkezők tanulmányi és érettségi eredményeikkel, nyelvvizsgákkal, sport- és tanulmányi versenyeken elért helyezéseikkel, emelt szintű érettségivel, OKJ-s szakképesítéssel.