Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

140 ezerért kínálják a hamis érettségit, de aki lebukik, nagy bajba kerül

Sokan ígérnek az interneten hamis érettségi bizonyítványokat akár több százezer forintért, ám az Oktatási Hivatal szerint a központi nyilvántartáshoz már nem férnek hozzá a hamisítók.

Az interneten rengeteg helyen árulnak hamis érettségit – írja a vs.hu. A lap több olyan hirdetést is talált, ahol akár már 140 ezer forintért is kínálnak papírt.

hirdetés
hirdetés

Ez persze így csak egy papír, ahogy a lap írja, a nyilvántartásba ez nem kerül be, tehát elég nagy a lebukás esélye.

A portál olyan hamisítót is talált, aki már azt ígérte, a nyilvántartásba is bejegyzik a vásárló hamis papírját. Ezt 250 ezer forintért kínálták.

Egy hirdető azt állította, hogy a naplóba is beírja az adatokat, és a tablóra is felteszi a megrendelő képét, bár ezt valószínűleg csak viccesnek szánt túlzásként írta.

Az Oktatási Hivatal mindezek ellenére állítja, nincs tökéletes hamisítvány, hiszen akkor az ő központi rendszerükben is regisztrálni kell a papírt, amihez viszont nem lehet kívülről hozzáférni. Azt is elmondták, hogy tavaly 12 alakommal merült fel, hogy a felsőoktatási felvételi során benyújtott érettségi gyanús volt.

Ha valaki lebukik a hamis papírokkal, akkor nem csak a felvételit bukja, hanem eljárást is indítanak ellene.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X