szerző:
Eduline

Határhaszon, árrugalmasság, jószágkosár, közömbösségi görbe. Közgazdaságtanból érettségizel? Most kipróbálhatod magad a Corvinus próbaérettségi feladatsoraival.

Töltsd ki a matematika és a történelem próbaérettségit is: a feladatlapot és a megoldásokat matematilkából itt, történelemből pedig itt találod.

A feladatlap összetett, amelyet a különböző feladattípusok szerint részekre bontottunk. A kidolgozásnál vedd figyelembe a feladattípushoz tartozó dőlt betűvel szedett tájékoztatót is! Megoldásaidnál kövesd a feladat utasításait!

Maximális pontot csak akkor jár, ha minden részkérdésre válaszolsz. Az egyes feladatoknál feltüntettük a részmegoldásokért járó pontszámot is. A maximális pontszám 100. A számítások elvégzéséhez nem programozható zsebszámológép használható.

Közép- és emelt szinten is 180 perced van a kitöltésre.

Középszint

Feladatlap letöltése

Megoldások letöltése

Emelt szint

Feladatlap letöltése

Megoldások letöltése

A feladatlapokat és a megoldásokat köszönjük a Studium Generalénak, a Corvinus érettségi-felvételi előkészítő szervezetének. Ha kérdésed lenne a feladatlapokkal vagy a megoldókulccsal kapcsolatban, azt itt kommentben felteheted, vagy írj nekünk az [email protected] címre, és eljuttatjuk a feladatlapokat összeállító szaktanároknak.

eduline