Kevesebb mint két hét van a magyarérettségiig - mit érdemes átnézni a középszintű írásbeli előtt? Milyen last minute tippeket érdemes megfogadni?  Tovább »

Naponta tíz percet töltenek átlagosan könyvolvasással a magyarok – derül ki az Eurostat legfrissebb felméréséből.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A középszintű magyarérettségin összesen 8 pontot adhatnak a helyesírásra, de azt tudjátok, hogy ez a 8 pont hogyan oszlik el?  Tovább »

Milyen részekből áll az angolérettségi? Mennyi idő van egy-egy feladattípusra? Hány pontot lehet kapni összesen?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hány pontot lehet veszíteni a közép- és emelt szintű magyarérettségin a csúnya íráskép miatt? Utánajártunk.  Tovább »

Milyen lesz az idei középszintű magyarérettségi? Hány pontot lehet szerezni? Mennyi idő lesz az írásbelire? Utánajártunk.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a 2018-as emelt szintű érettségik tételsorait az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Milyen lesz a 2018-as érettségi magyarból? Milyen változásokra kell odafigyelnetek, és milyen tételekből kell felkészülnötök a szóbelire?  Tovább »

Múlt héten Ady Endrére emlékeztünk, ebből az alkalomból összeállítottunk nektek egy irodalmi tesztet. Próbáljátok ki!  Tovább »

Szükség van-e kötelező olvasmányokra, vagy hagyni kellene, hogy a magyartanárok tanítványaikkal együtt döntsék el, milyen irodalmi műveket dolgoznak...  Tovább »

Ma 134 éve, 1883-ban született Babits Mihály magyar költő, író, műfordító. Egy versfelismerős kvízben tesztelhetitek, mennyire ismeritek a műveit.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a 2018-as emelt szintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit az Oktatási Hivatal - hívta fel a figyelmet oldalán a Magyartanárok...  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a hétfői magyarérettségi feladatsorait és megoldásait az Oktatási Hivatal - már ellenőrizhetitek a válaszaitokat.  Tovább »

Hétfőn a magyarvizsgával folytatódik a 2017-es őszi érettségi szezon, amely egészen november végéig tart.  Tovább »

Mikorra kell alaposan felkészülni annak, aki most lesz 12. osztályos?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X