A Nyugat nemzedékének egyik óriása, Babits Mihály író, költő épp 75 éve hunyt el. Ha ősszel érettségizel, akkor érdemes lehet az emlékezetedbe vésni.  Tovább »

Ezek lesznek az idei emelt szintű szóbeli magyarérettségi tételei. Az ezekhez kapcsolódó feladatokat nem hozzák nyilvánosságra a vizsga előtt.  Tovább »

A többség már túl van az írásbeliken, nem is bírták magukban tartani felhőtlen örömüket, a közösségi oldalakat ellepte az elmúlt napokban az...  Tovább »

A nekünk nyilatkozó tanárok és diákok túnyomó többsége szerint könnyen lehetett megírni az ide a középszintű érettségiket a legfeszítettebbnek...  Tovább »

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

Nem biztos, hogy mindenkinek kebelbarátja lesz, valamint vidáman emlékszik majd Szerencsés Gyurkára.  Tovább »

Sokan izgalmukban, végső elkeseredettségükben vagy magukat bátorítva az érettségik előtti utolsó napokat is inkább az interneten mémek vadászatával...  Tovább »

Megérkeztek az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásai is.  Tovább »

Megérkeztek a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldásai.  Tovább »

Az emelt magyar érettségit már kevésbé értékelik könnyűnek a mai vizsgázók.  Tovább »

Schiller Mariann, a Magyartanárok Egyesületének választmányi tagja szerint nem feltétlen könnyű az idei magyarérettségi.  Tovább »

Klein Dávid hegymászó sikerénél is többen keresik az érettségivel kapcsolatos információkat.  Tovább »

Csoóri, Vörösmarty, Tamási és Illyés - közülük választhattak a vizsgázók a magyarérettségi második részében.  Tovább »

Moravcsik Gyula A papíruszok világából című könyvének egy részletét kellett értelmezniük a diákoknak a magyarérettségi első részében.  Tovább »

A legnagyobb sláger a novella értelmezése volt, és a vizsgázók is könnyű érettségiről beszélnek - diákokat kérdeztünk a magyarérettségiről.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X