Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi ponthatárok: több jelentkező, élesedő verseny

Elolvasom

Ha nem is látványosan, de élesedik a verseny a felvételizők között a felsőoktatási helyekért. Idén is megugrott a felvételizők száma a korábbi mélyrepülés után, ezzel párhuzamosan azonban romlik a bejutási arány, már "csak" a jelentkezők 70 százaléka került be valamelyik helyre, bár pótfelvételik még csak most jönnek.

Érettségi-felvételi Eduline

Átlagosan három helyet jelöltek meg a felvételizők

Elolvasom

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők körében az idén a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a jogász szakok a legnépszerűbbek, a felvételizők átlagosan három helyet jelöltek meg, a rekorder azonban ötven helyre pályázik - olvasható a Felvi.hu honlapon közzétett elemzésben.

Felsőoktatás Eduline

Három sorozat, ami eldönthette ki leszel

Elolvasom

Ügyvédek, orvosok, nyomozók, pr- és kommunikációs szakemberek, újságírók - mind mind voltak már központi szereplői egy-egy televíziós sikerszériának, kérdés viszont hogy ez mennyire hathatott a fiatal nézőkre és befolyásolhatta-e egyáltalán őket, mikor évekkel később a felvételi jelentkezési lapjukat töltötték ki.

Érettségi-felvételi Edupress

Csökkent a gazdaságtudományi területre jelentkezők száma

Elolvasom

140 ezren, azaz a tavalyi adatokhoz képest körülbelül 13 ezerrel többen adták be felsőoktatási felvételi jelentkezésüket idén - derül ki az oktatási minisztérium tájékoztatójából. Az alap- és osztatlan képzésekre csaknem háromezerrel, a mesterképzésre pedig 6.500-zal több jelentkezés érkezett az első helyen bejelölt választás alapján, mint tavaly. Mintegy kétezerrel megemelkedett az érettségizők száma is, pozitív tendencia pedig, hogy átlagosan tíz százalékkal nőtt az emelt szintű érettségi vizsgákra jelentkezők száma.