Felnőttképzés MTI

A legfrissebb kutatásból kiderül, hogy melyik készséget értékelik legtöbbre a munkaadók

Elolvasom

Minden ágazatban a kommunikációs és a problémamegoldó készséget értékelik legtöbbre a munkaadók, emellett a meghirdetett állások négyötödénél az angol nyelv ismeretét is megkövetelik a szakképesítésen és a szakmai tapasztalaton felül - derült ki az International Business School (IBS) és Profession.hu internetes portál közös felméréséből.

Felnőttképzés Eduline

Itt a lista: ezek a világ legrosszabb állásai

Elolvasom

Mi jutna az eszetekbe, ha azt kérdeznénk, melyik az a tíz állás, amelyet sosem vállalnátok el, mert annyira rossz? Van olyan tevékenység, ami nehéz, van, ami veszélyes, és van, ami csak szimplán gusztustalan. Most megmutatjuk, melyek az év legrosszabb állásai!

Felsőoktatás Eduline

Még a Word és az Excel is nehezen megy a pályakezdőknek?

Elolvasom

"A fiatalok informatikai tudása a közvélekedés szerint igen jó, az informatikai és technikai újdonságok terén könnyedén eligazodnak. Az általános informatikai képzés ráadásul sok helyen már az általános iskolában elkezdődik, nem beszélve arról, hogy egyre több háztartásban van számítógép, internet" - olvasható a Karriervadász blogon.

Közoktatás Edupress

Magasabb látogatói szám a HVG Állásbörzén

Elolvasom

"Ugyan kevesebb a kiállító a mostani börzén, kötelességünknek érezzük, hogy fenntartsuk ezt a fórumot az álláskeresők számára leendő munkaadóik közelebbi megismerésére" - mondta el a HVG Állásbörzén, március 26-án megnyitó beszédében Szauer Péter, a HVG Kiadói Zrt vezérigazgatója. A SYMA csarnokban tartandó kétnapos rendezvényen több kiállító arra hívta fel a figyelmet, hogy az érdeklődőknek többet kellene küzdeni a megfelelő állás megszerzéséért, a jelentkezni kívánók nagy része ugyanis nem visz magával önéletrajzot.