szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Folyamatosan változik a helyzet, óránként kapjuk a híreket, hogy újabb iskolákban rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet. Mit gondoltok, meddig marad így a helyzet, dönthetnek majd az iskolák a digitális tanrendről? Szavazzatok!

Mivel a járvány is folyamatosan változik, a suliknak is folyamatosan reagálni kell az új helyzetekre. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan iskolák, ahol találtak igazoltak fertőzött diákokat vagy tanárokat, és rendkívüli szünetet rendeltek el. Persze olyan is van, ahol most álltak vissza a rendes oktatásra az egyhetes szünet után.

A jelenlegi szabályok szerint ha egy iskolában megjelenik a fertőzés, akkor egy-egy osztály, kiterjedtebb esetszámok esetén pedig több osztály vagy az egész iskola átáll digitális oktatásra - mondta korábban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. De mi van azokkal az iskolákkal, ahol ugyan nincsen igazolt fertőzés, de sem a tanárok, sem a diákok nem érzik komfortosan magukat a járvány miatt? Mit gondoltok, meddig lesz hagyományos oktatás? Vajon mikor engedi a kormányzat, hogy az iskolák saját hatáskörben - fertőzéstől függetlenül - dönthessenek arról, hogy digitális oktatásra állnak át?

Itt szavazhattok:

A szavazatokat a hét végéig - szeptember 13-ig - várjuk, aztán ha egyáltalán születik hivatalos döntés, kiderül, kik tippeltek jól.

Így zártuk az első hetet: négy óvodában és hat iskolában van rendkívüli szünet

Csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!