szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Furcsa tanári beírást találtunk egy ellenőrző füzetről a Fortepanon. A szülőknek írt levél szerint gyerekük lóversenyt szervezett az iskolában, amiért járt is a "megérdemelt büntetés".

Egy 1967-es iskolai ellenőrzőkönyv egyik oldaláról furcsa képet akadtunk a Fortepan gyűjteményében. Egy tanár iskolai lóversenyről ír, amelyet egyik tanulója szervezett egy diáktársával. Az eset után a házirendre hivatkozva megbüntették őkkel többek között azzal, hogy elvették tőlük a két pónilovat. De vajon igazi lovakról van szó?

©

Tisztelt Szülők!
Sajnálattal jelentem be, hogy "kedves" leányuk nagyon furcsa módon viselkedik iskolánk területén. Többek közt tegnap barátnőjével Tamássy Terézzel - aki szintén megkapta megérdemelt büntetését - lóversenyt rendeztek az iskola területén. A Derbyt leányuk nyerte - ehhez gratulálok - de mivel ez a házirend paragrafusaival összeegyeztethetetlen, iskolánk szigorúan megbüntette. Először is elvettük a kihágás eszközét - vagyis a 2 pónilovat - és 2 órás beszélgetéssel megpróbáltunk hatni rájuk. De csak nyihogtak, nyerítettek mint jól nevelt..

- olvasható az ellenőrzőben szereplő intő vagy iskolai beírás.

Ha ti is tudtok ehhez hasonlóan furcsa és vicces iskolai történetről, küldjétek el az [email protected] emailcímre.

Van, ami nem változik: vicces idézet a vizsgázó diákokról a 19. századból

Mennyit tanultak a szemeszter közben és hogyan halogatták a vizsgákra való felkészülést a 19. század végén a budapesti egyetemisták? Zseniális beszédről tett közzé fotót az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!