szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vizsgák előtti stresszoldás kifejezetten furcsa módja népszerűsödik a holland egyetemisták körében.

Amit úgy hívnak: "meditációs sírgödör".

Legalábbis így nevezik a hollandiai Nijmegen városának Radboud Egyetemén azokat a földbe vájt lyukat, amiben a hallgatók elfeküdhetnek, hogy kezeljék a vizsgák okozta stresszt – szúrta ki a Mirror cikkében a 24.hu.

Az igazság az, hogy más egyetemek is próbálkoznak a stresszoldás különböző formáival, mint terápiás kutyák vagy külön tanulószobák a vizsgára készülőknek, azonban ez a holland módszer merőben más.

A sír az iskolai kápolna mögött helyezkedik el. Aljára egy matracot és egy párnát helyeztek el, előbbire az van írva, „maradj furcsa”. A stresszoldó megoldás annyira népszerű, hogy már csak úgy lehet kipróbálni, ha valaki sorra kerül a várólistán. A sírgödröt a kampuszon „Memento mori”, vagyis „Gondolj a halálra” feliratú poszterekkel népszerűsítik, amin az is fel van tüntetve, hogy legalább 30 percre, de maximum 3 órára lehet lefoglalni - írja az oldal.

Az egészet kitaláló diákkápolnai tag John Hacking azt mondja, hogy a meditáció mellett arra jó a sír, hogy a tanulók kicsit jobban értékeljék a Földön eltöltött életüket.

Babérkoszorú, konfetti és tűzijáték: így ünnepelnek az olasz egyetemisták

Milyen hagyományaik vannak az olasz diákoknak? Mutatunk néhány különleges szokást, amelyet szívesen gyakorolnak az olasz egyetemekre járó és végzős hallgatók.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.