szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rengeteget olvastok, és már nem győzitek a könyveket vásárolni? Összegyűjtöttünk néhány pénztárcabarát lehetőséget.

Könyvtárak

Egy könyvimádó számára a könyvtár maga a paradicsom. Itt tényleg bármit megtaláltok – a kötelező olvasmányoktól kezdve a szórakoztató regényeken át mindent, amit csak kerestek.Ennél olcsóbb megoldás ráadásul nincs: egy egyszeri – két-háromezer forinttól hat-hétezer forintig terjedő – összeg kifizetése után annyit olvastok, amennyit csak szeretnétek.

Antikváriumok

Ha nem csak olvasni szerettek, hanem gyűjtitek is a könyveket, akkor az antikváriumokat nektek találták ki, ezeken a helyeken ugyanis az eredeti árhoz képest jóval olcsóbban vásárolhatjátok meg a használt könyveket. Mivel manapság már elég nagy adatbázissal rendelkeznek az antikváriumok, ha egy ritkább könyvet kerestek, azt is könnyen meg tudják nektek szerezni.

Megvan, hol tanul a budapesti egyetemista: könyvtárkörkép

Ha most kezditek az egyetemet vagy főiskolát Budapesten, szinte biztos, hogy a következő könyvtárak közül valamelyikben megfordultok majd. Pontosan mennyibe kerül az éves beiratkozás, a napijegy vagy a kölcsönzés a nagy budapesti könyvtárakban? Cikksorozatunk első részében az intézményfüggetlen könyvtárakat néztük meg.

Könyves csereberék

Egyre népszerűbbek a könyves csereberék, ahol teljesen ingyen, a cserére kínált könyveitek helyett választhattok mások könyvei közül. Tulajdonképpen a lehetőségek határtalanok, hiszen az internetnek köszönhetően már rengeteg külön Facebook-csoport vagy weboldal foglalkozik ilyen típusú cserékkel – ilyen lehetőséget kínál például a moly.hu vagy a Rukkola Könyvcserélde.

Akik pedig jobban szeretnek offline válogatni, azoknak is van erre lehetőségük, ugyanis vannak olyan helyek, ahol rendszeresen szerveznek személyes cserealkalmakat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!