szerző:
Eduline

Nyelvvizsgára készültök a felvételi, a diploma vagy a külföldi továbbtanulás miatt? Nyelvoktató oldalakat és mintafeladatokat ajánlunk, amelyekkel otthonról, teljesen ingyen gyakorolhattok.

©

Ha még nem választottátok ki, melyik nyelvvizsgára szeretnétek jelentkezni, a legnépszerűbb típusokról - többek között az Euroexamről, az Origóról és a British Council nyelvvizsgáiról - itt olvashattok részletesen, a mintafeladatokat pedig itt nézhetitek meg.

A legjobb ingyenes nyelvoktató oldalakról, fordítóprogramokról és szótáras alkalmazásokról itt olvashattok. Az angoltanuláshoz itt és itt találtok segítséget, a legjobb német nyelvoktató oldalakat itt és itt gyűjtöttük össze, a francia nyelvvizsgára való felkészüléshez itt, a spanyolhoz itt, az olaszhoz itt, az oroszhoz pedig itt találtok hasznos linkeket. Arról, hogy mennyi idő alatt lehet felkészülni a nyelvvizsgára, itt olvashattok, azt pedig, hogy hogyan lehet elszúrni, itt nézhetitek meg.

Ha a diplomátok eddig a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudtátok átvenni, de rendelkeztek alapfokú nyelvtudással, jelentkezhettek a diplomamentő programra is, amellyel legalább 240 órás, ingyenes tanfolyamon vehettek részt. A részleteket itt találjátok.

Miért éri meg nyelvvizsgázni?

A felvételin a B2-es szintű (középfokú), komplex (C típusú) nyelvvizsgáért 28, a C1-es szintű (felsőfokú), komplex nyelvvizsgáért pedig 40 többletpontot kaphattok - ez a maximuma a nyelvtudásért kapható pontoknak is. Azt, hogy milyen nyelvvizsgákat fogadnak el az egyetemek, főiskolák, itt nézhetitek meg. Február 15-ig jelentkezhettek a 2015-ös felvételire: legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

2016-tól csak az kerülhet majd be mesterszakra, akinek van legalább egy középfokú, komplex nyelvvizsgája, 2020-tól pedig már az alap- és osztatlan képzéseken is felvételi követelmény lesz a nyelvtudás. Erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!