szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Angolul tanulnátok, de már unjátok, hogy mindig a tankönyvek felett görnyedtek? Most mutatunk egy oldalt, amivel érdekes híreken keresztül fejleszthetitek az olvasott és hallott szövegértéseteket.

Korábban már rengeteg ingyenes applikációról írtunk, amelyekkel játszva tanulhattok különböző nyelveken. Most pedig a newsinlevels.com oldalt ajánljuk, ahol híreken keresztül fejleszthetitek az angol szókincseteket.

Az oldalra napról napra érdekes, rövid híreket töltenek fel angolul, amelyeket három különböző szinten olvashattok el. Mindegyiken az adott szintnek megfelelő szókinccsel írják le a történéseket. Ahhoz, hogy kiderüljön, melyik szint számotokra a megfelelő, elég, ha megoldotok egy nagyon rövid tesztet a newsinlewels.com oldalon. A tesztben a felsorolt szavak közül kell bejelölnötök azokat, amelyeket jól ismertek. A kiértékelés után megkapjátok, hogy melyik kategóriába tartoztok, azaz melyik szinten érdemes olvasnotok a híreket.

©

Kezdőként értelemszerűen célszerű az egyes szinttel kezdenetek. Persze itt is előfordulhatnak olyan szavak, amelyeket nem hallottatok még korábban, de a szövegkörnyezetből könnyű kitalálni, hogy mit is jelentenek. A kettes szintet azoknak ajánlják, akik egyszerűbb szavakkal és kifejezésekkel meg tudják értetni magukat angolul. A hármas kategória pedig azoknak készül, akik már jól beszélnek angolul. Ha már ezt a szintet is sikerül megértenetek, akkor az anyanyelvi beszélőket is könnyen meg fogjátok érteni, ugyanis ezek a cikkek hétköznapokban használatos kifejezésekkel vannak tele.

Ezenfelül minden szöveghez tartozik egy hanganyag is, így akár a hallott szövegértéseteket is fejleszthetitek.

Nyelvvizsgát szeretnétek? Mutatjuk, mennyit kell fizetnetek a magánórákért

Jelentős kiadásokkal kell számolnotok, ha magántanár segítségével szeretnétek felkészülni a nyelvvizsgátokra. De mennyit kell félretennetek óránként a fővárosban illetve vidéken? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!