szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb határidő meghatározása nélkül, a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát azok az iskolák, ahol van erre alkalmas rendszer és megfelelően felkészültek a vizsgaközpontok.

Május elején három vizsgaközpont kis létszámokon próbálta ki az újfajta vizsgáztatási módot, amely iránt a kezdetektől komoly érdeklődés volt. A járványügyi veszélyhelyzet idejére egészségvédelmi okokból megnyitott lehetőséget a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti rendelkezések augusztus végéig hosszabbították meg. Az újabb döntés már határidő rögzítése nélkül teremti meg az online vizsgáztatás jogszabályi feltételeit a továbbiakra is - közölte az ITM. 

Az online nyelvvizsgáztatáskor alapvető elvárás a vizsgázó azonosításának megfelelő biztosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása. A vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó más embertől származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe - írták.

A módosításnak köszönhetően a vizsgázók akkreditált vizsgahelyszín helyett, elektronikus úton bárhol, akár otthon is letehetik a nyelvvizsgát.

Újabb remek alkalmazás, ha fejlesztenétek az angol nyelvtudásotokat

Olyan ingyenes alkalmazást kerestek, amivel játszva tanulhattok angolul? Akkor ezt az appot érdemes kipróbálnotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!