szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már egy ideje online is lehet nyelvvizsgázni. így ha a felvételihez szeretnétek pluszpontokat gyűjteni, nem kell várnotok a járvány végéig. Most három olyan alkalmazást ajánlunk, amivel egyszerűen fejleszthetitek a tudásotokat.

A világjárvány minden téren megzavarta az oktatást, így a nyelvvizsgákra is komoly hatással volt. Sok diáknak fontos volt a jelenlegi időszakban a nyelvvizsga - bizonyítvány, hiszen közeledett az érettségi, a felvételi és diplomaszerzés. Most egy kicsit rendhagyó módon nem vizsgafeladatokat és próbavizsgákat ajánlunk nektek, hanem olyan ingyenes appokat, amikkel akár játszva is tanulhattok, gyakorolhattok.

Angol nyelvtan

Ez az alkalmazás azok számára készült, akik – kortól és céltól függetlenül – szeretnének angolul tanulni. Az appot egy angol nyelvtanár fejlesztette, aki folyamatosan tervezi bővíteni az anyagot. Eddig többek között a személyes névmásokat, szórendet, igeidőket, szenvedő- és műveltető szerkezeteket, valamint a függőbeszédet is gyakorolhatjátok a segítségével. Minden nyelvtani egységhez sok példamondatot találhattok, ami segít a nyelvtani szabályok elsajátításában. Az alkalmazás összesen nagyjából hatszáz példamondatot tartalmaz.

©

English Grammar Test

Ezt az appot elsősorban akkor érdemes letöltenetek, ha már középszinten megy az angol, ugyanis ezzel feleleveníthetitek és begyakorolhatjátok a korábban már tanultakat. Itt is vannak alapszintű nyelvtani feladatok, viszont ezeknek a megértéséhez is szükséges egy biztos alap tudás. Az alkalmazáson belül tesztjellegű feladatokat találtok, és a kérdések megválaszolása után egy rövid indoklást is kaptok, hogy miért éppen az a helyes válasz.

©

English Grammar Book

Itt részletes leírásokat, nyelvtani magyarázatokat kaphattok, amit sok-sok példával szemléltetnek. Mindezt a hozzájuk kapcsolódó nyelvtani feladatokkal be is gyakorolhatjátok. Az alkalmazásban két féle feladattípussal találkozhattok – az egyiknél kattintani kell a helyes megoldásra, a másiknál pedig be kell húzni a helyes megoldást a mondat üres részébe.

Online nyelvvizsgák arcfelismerővel és digitális ujjlenyomattal

A világjárvány minden téren megzavarta az oktatást, így a nyelvvizsgákra is komoly hatással volt. Sok diáknak fontos volt a jelenlegi időszakban a nyelvvizsga - bizonyítvány, hiszen közeledett az érettségi, a felvételi és diplomaszerzés. Leálltak nyelvtanfolyamok, amelyeket jobb esetben talán online még be tudtak fejezni a vizsgára készülők.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!