szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt a nagy felvételi hajrá, azoknak, akik még nem szereztek nyelvvizsgát, de tervezik a bizonyítvány beszerzését, van még egy kis idejük dönteni. De vajon fel kell tölteni a rendszerbe a megszerzett papírokat, vagy elég, ha megvan, hogy sikeres a vizsga? Fontos kérdésre válaszolunk.

Arról már többször írtunk, hogy ha valakinek több nyelvvizsga-bizonyítványa, abban az esetben is csak a jogszabályban megállapított maximális többletpontot (40) kaphatja meg, illetve egy nyelvből mindenki kizárólag egy jogcímen jogosult pluszpontra. A nyelvvizsga-pontszámításról itt olvashattok bővebben.

Fel kell tölteni a nyelvvizsga-bizonyítványt?

Az idei felvételi eljárás során a 2020. július 9-ig kézhez kapott államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok hitelességének ellenőrzése az általatok megadott adatok (nyelvvizsga nyelve, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi szám, bizonyítvány kiállításának dátuma) alapján történik a nyelvvizsgák nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartásából.

Fontos, hogy az vizsgát szervező akkreditált vizsgaközpont vagy vizsgahely igazolása a sikeres nyelvvizsgáról nem fogadható el nyelvvizsga-bizonyítványként, továbbá a NYAK a bizonyítvány nyomtatása előtt nem állít ki sikeres nyelvvizsgáról szóló igazolást.

Mi a teendő, ha elvesztettétek a bizonyítványotokat?

Elveszett nyelvvizsga-bizonyítványok esetén a jelentkező kérésére a NYAK a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésének tényét bizonyító hatósági igazolványt ad ki.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

Fontos kérdések a nyelvtanulásban: milyen nyelvvizsgát válasszak?

Bár igaz, hogy az életben a valós nyelvtudás számít, nem a papír, ha valaki felvételizik, diplomát vagy jó munkát szeretne, a nyelvvizsga bizonyítvány bizony kötelező elem. Temérdek lehetőség van, de milyen nyelvvizsgát válasszon az ember? Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.