szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még nincs nyelvvizsgátok, de a következő hónapokban szeretnétek megszerezni? Meddig kell feltöltenetek, ha azt szeretnétek, hogy ezt pluszpontként számolják el a felvételin? Mutatjuk a részleteket.

Az E-felvételi jelentkezéskor – vagyis február 15-ig – már fel kell tölteni valamennyi, a jelentkezéshez szükséges és rendelkezésre álló dokumentumot.

Abban az esetben, ha most nyelvvizsgáztatok és még nem kaptátok meg a bizonyítványt, vagy majd csak a következő hónapokban teszitek le a vizsgát, a dokumentum feltöltésére a felvételi hiánypótlási időszakának a végéig – azaz 2020. július 9-ig – van lehetőségetek.

Ez a dátum különösen akkor lesz nagyon fontos, ha az utolsó pillanatban nyelvvizsgáztok, ugyanis a sikeres nyelvvizsgátokról a bizonyítványt általában 60 nap alatt adják ki (a vizsgától számítva). Ezért mindenképpen legyetek résen, nehogy lecsúszatok a hiánypótlásról.

Ha külföldön érettségiztek, valamint szereztek oklevelet akkor a hiánypótlást ettől eltérő határidővel, de legfeljebb a besorolási döntést megelőző 8. napig, azaz 2020. július 15-ig tehetitek majd meg.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

Ezeket a dokumentumokat kell feltöltenetek a jelentkezési határidőig

Milyen dokumentumokat pótolhattok a felvételi hiánypótlási időszakában? Itt vannak a legfontosabb infók a dokumentumokról.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.