szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új ingyenes bővítményt dobott piacra a Google Chrome. Most sorozatok, filmek nézése közben tanulhattok új nyelveket.

Az új szavak memorizálásához sokaknak még mindig a dalszövegek, filmek és sorozatok jelentik a legnagyobb a segítséget. Ezért is vágott bele projektjébe David Wilkinson fejlesztő, aki egy Google Chrome böngészőkbe telepíthető bővítményt készített - írja a hvg.hu.

A programot a Netflixen futó tartalmaknál lehet bekapcsolni, ha pedig valaki aktiválja, a képernyőn megjelenő szöveget arra a nyelvre fordítja át, amelynek szavait, kifejezéseit szeretné elsajátítani.

©

Language Learning with Netflix névre keresztelt alkalmazás használata egyszerű. Beállíthatjuk, hogy kezdőnek vagy haladónak számítunk bizonyos nyelvekből. Ha az utóbbit választjuk, a program az alapvető szavakat homályosabban, szürkén fogja megjeleníteni. Emellett arra is lehetőséget ad, hogy a monológ végén a jelenet automatikusan megálljon, így van idő kijegyzetelni/hangosan is elmondani a még ismeretlen szavakat.

Mivel a program a Netflixen elérhető sorozatok felirataiból dolgozik, az alapvető nyelvekkel (mint amilyen a francia, spanyol, német vagy az angol) könnyen elboldogul, a nehezebbeknél viszont akad még javítanivaló. A bővítmény ingyenes, de kitalálója fizetős funkciókkal is szeretné bővíteni - teszik hozzá.

Pénztárcabarát nyelvtanulás: ezzel a négy tippel több ezer forintot is spórolhattok

Akár középiskolásként, akár az egyetemi évek alatt tanultok nyelveket, érdemes figyelni az anyagiakra is. Most összeszedtünk pár hasznos tippet.