szerző:
Eduline

Átgondolná a kormány a hosszú nyári szünetet valamint a tanítási napok átrendezését – mondta el Czunyiné Bertalan Judit az ATV reggeli műsorában.

©
Czunyiné Bertalan Judit az ATV ma reggeli adásában azt mondta, el kellene gondolkodni a hosszú nyári szünidőn, a tanítási napok számát másképpen kellene elosztani. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára úgy véli, célszerű lenne megrövidíteni a nyári szünetet, cserébe azonban hosszabb évközi szüneteket adnának. Példaként említette a húsvéti szünetet, ami szerinte nem is szünet, hiszen általában csak egy csütörtök-pénteket kapnak meg a diákok, húsvét hétfő után kedden pedig már iskola van.

Szerinte az újragondolásra azért is van szükség, mert a szülők számára is megterhelő lehet a diákok két és fél hónapos elhelyezését és felvigyázását megszervezni. Czunyiné szerint olyan megoldást kell találni, amiben a szülő biztonságban tudhatja a gyerekét, valamint nem kerül a családoknak aránytalanul sok pénzbe.

Beszélt a kilenc évfolyamos általános iskolákról is, e kapcsán elmondta, ha megállapodnak a bevezetésén, át kell gondolni a tananyagot is, hogy az alsóbb évfolyamokban a kompetenciákat tudják erősíteni. A kilenc évfolyamos általános iskoláról bővebb információt itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!