szerző:
Eduline

Az ATV információi szerint egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár. A Klebelsberg Központ szerint nem így van.

©

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke az ATV-nek elmondta: a ceglédi helyzetről ő is hallott erről, de ez korántsem egyedi eset. Az érintett iskola igazgatója és az intézményfenntartó egyébként elzárkózott a nyilatkozattól.

Mendrey hangsúlyozta: a ceglédi gyerekek hátrányt szenvednek a továbbtanulásban a tanórák elmaradás miatt. Ráadásul 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni egyetemre.

A Klebelsberg Központ csütörtök este közölte: "a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban rendben zajlik a tanév, minden tantárgyat szaktanár tart a diákoknak, sem matematika, sem más tárgyakból nincsenek ellátatlan órák".

Egyedül vagyok angoltanár két iskolában - rengeteget túlóráznak a tanárhiány miatt a pedagógusok

Döcögősen indult a tanév sok pedagógus számára. Saját óráik mellett hiányzó kollégáik óráit is meg kell tartaniuk azoknak, akik olyan iskolában dolgoznak, amely még mindig keres pedagógusokat egy-két, rosszabb esetben három-négy álláshelyre - a helyettesítésért pedig egy fillért sem kapnak. Három héttel a tanévkezdés után még mindig hemzsegnek a tanári álláshirdetések az álláshirdető oldalakon és a Facebookon.