szerző:
eduline/mti

Azzal vádolnak egy ohiói tizenévest, hogy rálőtt egy osztálytársára, majd amikor meglepődve látta, hogy életben van, bocsánatot kért tőle, átadta a fegyvert és kérte, hogy ölje meg - olvasható a szerdán nyilvánosságra került rendőrségi jelentésben.

©

Pénteken a Columbustól 88 kilométerre fekvő West Libertyben egy fiú péntek hajnalban az édesanyja hálószobájából elemelt egy lőfegyvert és a töltényeket, mostohaapja csavarhúzójával az alagsorban szétszerelte, ezután betette az iskolatáskájába egy katonai mellénnyel és egy álarccal együtt, a töltényeket a mellény zsebeiben helyezte el.

A húgával elment az iskolába, ott a mosdóban megvárta, amíg egyedül lesz, majd az egyik fülkébe zárkózva összeszerelte a fegyvert, imádkozott, felvette a mellényt és a saját készítésű maszkját, amelyre az anarchia jelét és egy káromkodást írt. Megvárta, míg megszólal a csengő, kijött a fülkéből, meglátta Cole-t és kétszer rálőtt. Ezután belőtt két tanterem ablakán, majd visszament a mosdóba, ahol látta, hogy Cole életben van.

"Te nem haltál meg!"

- mondta a fiú, amikor látta, hogy áldozata életben van. Ezután a saját homlokára szegezte a fegyvert, a 16 éves Logan Cole-t pedig arra kérte, húzza meg a ravaszt. Cole visszautasította, hogy lelője támadóját - közölte a rendőrség.

Ahogy meghallotta a közeledő igazgató hangját, visszament a fülkébe, levette a mellényt, a fegyvert a padlóra tette és arrébb rúgta. Az igazgató a mosdóban találta meg a fiút, a padlóra szorítva tartotta, amíg a rendőrök ki nem értek. A 17 éves gyanúsított a seriffnek azt mondta, hogy egyedül cselekedett, nem volt társa.

A meglőtt diákot a columbusi gyermekkórházban kezelik, állapota stabil. A lövésektől megsérült egy másik diák is.

A gyanúsítottat a fiatalkorúak bíróságán többek között gyilkossági kísérlettel és az iskolai biztonsági zónán belüli fegyverhasználattal vádolják.

A legsúlyosabb iskolai figyelemfelkeltő reklám, amit idén láthatsz

Szerelmi történet vagy tömegtragédia? Mielőtt bármit is mondanánk, előbb nézzétek meg az alábbi videót, melyet az tett közzé. A történet középpontjában egy fiú áll, aki már unalmában nagyon várja a nyári szünetet, közben pedig egy titokzatos levelezésbe kezd egy lánnyal. Vagy mégsem?