szerző:
Eduline

Továbbra sem készíttette el a kormány a szakgimnáziumok szakmai és közismereti óratervét, de ha meg is érkezik, a helyi óratervekre nem lesz idő szeptemberig - vélik szakmai és civil szervezetek.

©

Még munkaanyag formájában sem ismertek a szakgimnáziumi óratervek - írja a Civil Közoktatási Platform nyomán a Népszava. Apránként jelennek meg a következő tanévre készült  módosítások, de a legfőbb rendeletmódosításra is a kevés idő miatt csak két nap véleményezési időt adott a kormány a szakmai szervezeteknek, miközben még javában tartanak a nyári szabadságoltatások.

A lapnak nyilatkozó Szenes György, a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke szerint, ha az ígéretek alapján el is készíti az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet az óraterveket és az ajánlásokat augusztus közepére, akkor sem marad elég idő arra, hogy az iskolák az útmutatások alapján elkészítsék a helyi óraterveket.

Palkovics: Jobb lett volna, ha a tantárgy ki van dolgozva

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki Palkovics László oktatási államtitkárral készült interjúból. Az összevont, új természettudományos tárgy kidolgozása a tanárok feladata lesz. Az államtitkár egyértelmű sikerekről beszélt az oktatás finanszírozása kapcsán, úgy véli, hogy a jövőbeli működésben sem lesz hiány.

Szenes szerint a tanárok áldozatkészségére támaszkodik a kormány, akik még a "kaotikus viszonyok közepette" is a használható tudás átadására törekednek majd.

A kerettanterv tervezett módosítását már elérhetővé tette az EMMI, a nem egyértelmű jogszabálytervezettel kapcsolatban korábban itt írtunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!