szerző:
Eduline

Nem mindig van az ember a toppon, de lehet tenni érte.

©

Mindenkinek vannak rossz napjai, amikor a suliban sem tud úgy teljesíteni. Ha ez valamilyen számonkérés idejére esik, még kellemetlenebb a dolog. Elvileg azonban az ember sokat tehet azért, hogy jobb passzba hozza magát egy nehezebb napon is.

A leghatékonyabb ilyenkor valamilyen meditációs technika gyakorlása. Persze ehhez nem kell tógába öltözni és leülni a földre, anélkül is kivetelezhetők az egyszerű módszerek, hogy bolondnak nézzenek a többiek.

Sokat segíthet egy zaklatott napon, ha leülsz, és egyetlen mozdulatlan tárgyra fókuszálsz. Ezt érdemes elhúzni néhány percig.

A kántálás is segíthet, persze ezt sem kell figyelemfelhívón, elég magadban. Elcsépeltnek tűnhet, de a "megnyugszom" szó ismételgetése tényleg nyugtató hatású.

A meditáció alapja, hogy a légzésre figyel az ember. Ez nem áll semmiből, mint hogy kizársz mindent, és csak arra figyelsz, ahogy emelkedik a mellkasod, beáramlik a levegő, majd kifújod. Még hatékonyabb, ha hasi légzést alkalmazol. Néhány perc, és máris jobban tudsz figyelni a tanulásra.