szerző:
Eduline

Mit mérnek fel a feladatsorok a központi középiskolai írásbelin? Milyenek voltak a feladatok az elmúlt években? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Olyan középiskolába szeretnék jelentkezni, ahol a központi írásbeli eredménye is beleszámít a pontokba. Milyen feladatokra számítsak?

490 középiskola írta elő a középiskolai felvételin a központi írásbelit - azoknak, akik a 2015/2016-os tanévtől ezek valamelyikébe szeretnének járni, január 17-én meg kell írniuk a központi írásbelit. A jelentkezési lapot december 9-ig kell eljuttatni valamelyik vizsgát szervező intézménybe - ezeknek a listáját itt nézhetitek meg.

A diákoknak egy matematikai és egy magyar nyelvi feladatsort kell megírniuk, egyenként 45 perc alatt. Itt megtaláljátok az elmúlt évek feladatsorait és megoldásait: nyolc-, hat- és négyosztályos középiskolák.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok. Melyek az ország legjobb középiskolái? A HVG 2015-ös középiskolai rangsoráról itt olvashatjátok cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!