szerző:
Eduline

Megszüntették a nyomozást annak a keszthelyi tanárnak az ügyében, akinek a biológia-szakkörein élő állatokat is boncoltak a diákok - tudta meg a hvg.hu.

©

Még márciusban írtunk róla, hogy többféle állatot, köztük élő kiscsibét is boncoltak a diákok a keszthelyi Vajda János Gimnázium biológia-szakkörén. A foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, sőt a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. Az ügyből  nyomozás lett, amit információkkal, így például a lehetséges tanúk megnevezésével is segítettük - írja a hvg.hu. A Keszthelyi Rendőrkapitányság pedig azt ígérte, tájékoztja az oldalt a büntetőügy fejleményeiről - teszik hozzá.

A döntés már június elején megszületett: a nyomozást megszüntették, mert a rendőrség szerint a „tárgyát képező cselekmény nem bűncselekmény” –  ez a héten derült ki, miután újra rákérdeztek, mégis hol tart ennyi idő után az eljárás.

 Arra hivatkoztak, hogy beszerezték az Állatkísérleti Tudományos Etikai Tanács hivatalos állásfoglalását a szakkörön megvalósított „boncolások és leölések tekintetében”, ez pedig az volt, hogy „a biológiai szakkör keretében állatokkal kapcsolatos oktatási célú demonstráció nem minősül állatkísérletnek”. Ha pedig nem állatkísérlet, akkor „nem lehet szó engedély nélkül végzett állatkísérletről sem” – közölték.

Élő állatokat boncoltak egy keszthelyi gimnázium szakköri foglalkozásán

Állatokat boncoltak fel egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében, előfordult, hogy kiscsibéket élve daraboltak a diákok - derül ki a hvg.hu birtokába került videóból. A hvg.hu azt írja, a foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, sőt a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták.