szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ez az óvodákat, iskolákat és a téli vakációt is érinti.

Csaknem fél év óta a legtöbb napi új koronavírusos-esetet - 63-at - regisztrálták Kína szárazföldi részén szerdán, emiatt az ország érintett területein szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezettek be. Ezek többek között az oktatási intézményeket is érintik: Sicsiacsuangban szerdától kezdve bezártak az óvodák és az iskolák, így a diákok ismét online tanulnak.

A kínai oktatási minisztérium arra szólította fel az oktatási hatóságokat és intézményeket, hogy a téli vakáció kezdetének és végének időpontjait egymástól eltérően határozzák meg, elkerülve a tömeges utazási hullám kialakulását. Az ország azon részein azonban, ahol jelentettek új eseteket az elmúlt időszakban, több egyetem arra kérte a hallgatóit, hogy ne hagyják el a kampuszt a vakáció alatt.

Angliában sem sokkal jobb a helyzet, ott a vírus új mutációja miatt keddtől teljes zárlatot rendeltek el. Az iskolák itt is online oktatásra álltak át. De Írországban is legalább három hétre bezárják a sulikat. Mindeközben Olaszországban úgy döntöttek, vírus ide vagy oda, jövő hétfőtől újranyitják az iskolákat a 14 évnél idősebbeknek is, akik október vége óta online tanulnak. Van azonban néhány olyan tartomány, ahol január végéig meghosszabbítják a digitális oktatást a gimnazisták és szakközépiskolások számára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!