szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sulik a tervek szerint legalább három hétre bezárnak Írországban.

Az ír kormány szerdán elrendelte csaknem az összes iskola bezárását legalább három hétre.

Hasonlóan döntöttek korábban az angolok is: kedden nulla órától érvénybe lépett intézkedés szerint az iskoláknak online oktatásra kell átállniuk - jelentette be Boris Johnson miniszterelnök jelentette be hétfőn este. Ennek értelmében keddtől Anglia teljes lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben - például bevásárlás, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás miatt - hagyhatja el otthonát.

Miközben Olaszországban a fokozatos nyitás mellett döntöttek. Jövő hétfőtől indítják újra a tantermi oktatást a 14 évnél idősebbeknek, akik október vége óta online tanulnak, viszont eleinte csak a diákok fele lehet egyszerre az intézményekben. Több tartomány, köztük az északkeleti Veneto és Friuli azonban jelezte, hogy január végéig meghosszabbítja a digitális oktatást a gimnazistáknak és szakközépiskolásoknak.

Arról, hogy mi lesz a magyar iskolákkal a napokban ígértek tájékoztatást. Ha minden a tervek szerint halad, január 11-én visszatérhetnek a középiskolások is a hagyományos oktatáshoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!