szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt a középiskolai központi felvételi vizsga is, azonban addig van még pár teendő. Például leadni a jelentkezéseket.

2020. december 4-éig jelentkezhettek az írásbeli vizsgára. A kérelmet abban a központi írásbelit szervező középiskolában kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni - emeli ki az Oktatási Hivatal.

Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba való jelentkezésre kell majd használni. Minden tanuló maga döntheti el, melyik vizsgaszervező intézménybe nyújtja be a központi írásbeli vizsgára való jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni, és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg.

A középfokú felvételin a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés nem „váltja ki” vagy „helyettesíti” egymást.

A vizsgákat az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg január 23-án.

Ezekben a középiskolákban írhatjátok meg a központi felvételit januárban

Mutatjuk, hol tudtok rákeresni a 2021-es középiskolai felvételit szervező intézményekre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!