szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A javaslatok többek között a tesztelésre és az online oktatásra vonatkoznak.

Korábban írtunk róla, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) húsz pontban foglalta össze a követeléseiket, melyek a további szigorításokra vonatkoznak. Most a Nemzeti Pedagógus Kar is reagált az oktatásban zajló eseményekre.

A honlapjukon közölték, hogy első körben tesztelésre javasolják a 60 év feletti oktatási dolgozókat, a valamilyen betegséggel küzdőket, a gyógypedagógiai intézményben dolgozókat, az utazó tanárokat, akik 6 és 8 évfolyamos gimnáziumban dolgoznak, a szakmai gyakorlatok oktatóit, illetve az óvodában nevelési-oktatási tevékenységet végzők mellett az egyéb alkalmazottakat.

Továbbá fontosnak tartanák, hogy az egész országban egységes, egyszerűsített eljárás legyen az intézményekben és a munkájuk ellátása közben a Covid-fertőzést elkapó alkalmazottak 100 százalékos táppénz térítést kapjanak. Javasolják, hogy amennyiben az iskola és a pedagógus meg tudja oldani, akkor a nem beteg, de például karanténban lévő pedagógusok küldhessenek otthonról tananyagot, illetve online órát tarthassanak.

Egyúttal üdvözlik, hogy lebonyolítják a középiskolákban a szóbeli érettségiket, megrendezik a tanulmányi versenyeket és lehetőség lesz a kiscsoportos konzultációkra is.

A teljes közleményt itt nézhetitek meg:

null

null

A távoktatásban is maradhatnak a személyes gyakorlati órák

Mennyiben érinti az új szabályozás a gyakorlati órákat? Vajon be kell járniuk az iskolába azoknak, akik szakmát tanulnak? Olvasói kérdésre válaszolva mutatjuk a szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!