szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A II. kerületben nem csak a tanárokat, hanem az óvodai és bölcsődei dolgozókat is letesztelik.

Karácsony Gergely szerdán jelentette be, hogy az állam feladatait átvállalva saját tesztelési programba kezd Budapest, a főpolgármester azt mondta, hogy az önkormányzatok segítsége mellett a főváros magánszemélyek és vállalkozások pénzadományaira is számít a pedagógustársadalom önkéntes alapú szűrésének támogatásában - írja a hvg.hu.

Ezután jelentette be Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere Facebookon, hogy az önkormányzat a fővárossal közösen részt vesz a tanárok és iskolai dolgozók szűrésében, emellett tesztet biztosít az óvodai és bölcsődei dolgozóinak is.

A szakszervezetek és érdekképviseletek régóta kérik a kormányt, hogy valamit lépjen ezügyben, és teszteljék az iskolai dolgozókat, valamint az idős, krónikus betegséggel küzdő tanárokat vegyék ki az oktatásból, de ez eddig nem talált meghallgatásra. Úgy tűnik, a nagy őszi szüneti fertőtlenítés nem sokat ért, a kormány ugyanis szerda reggel arról számolt be, hogy 67 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 32 osztályban és 15 teljes iskolában pedig digitális munkarendben zajlik a tanítás.

Ideje lépni

A napokban tovább súlyosbodott a helyzet. A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik tanára és a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola egyik tanára is elhunyt, ők igazoltan koronavírusos voltak. Illetve egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója is kórházba került a fertőzés miatt, ő mesterséges lélegeztetésre szorul. Az Ercsi Eötvös József Általános Iskolában is elhunyt váratlanul egy tanár, a betegek száma is egyre magasabb, ezért a tankerület egyeztetésével szünetet rendeltek el.

Bejelentések a kormányinfón: mi lesz az iskolákkal?

Múlt héten petíció is indult az iskolák bezárásáért, egyre többen várják az iskolai vírushelyzet kérdésének megoldását. Mi a kormány álláspontja?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!