szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jocó bácsi most sem ment el szó nélkül amellett, ami jelenleg az iskolákban történik. Szerinte már csak a remény maradt.

Ahogy már megszokhattuk, Balatoni József - ismertebb nevén Jocó bácsi - mindig naprakészen reagál az oktatással kapcsolatos hírekre és eseményekre. Legfrissebb Facebook-posztjában arról írt, hogy az iskolákban egyre nehezebben folyik az oktatás és lassan már csak gyermekmegőrzésről van szó. Hiszen minél több diák hiányzik egy osztályból, annál nehezebb úgy haladni, ahogy kellene.

Mint írja, a tanárok közül is egyre többen hiányoznak - betegség, kontakt vagy bármi miatt -, "és az alap tanárhiánnyal (mert az is van, nem is kis mértékben) együtt a feladatellátás akadozik, vagy nem megoldható". Egyre több az óraelmaradás és a helyettesítés, de ezt főleg nem szakos tanárok tartják, ami miatt sérül az oktatás minősége. Szerinte ez az online oktatás során is sérül, de akkor kevesebb diáknál.

Viszont az esetszámok nőnek, a diákok, tanárok dőlnek ki a sorból, vagy ha nem is dőlnek ki, otthon megfertőzik a szeretteiket, így az egészségügy dől be. Vagy nem. Most már tényleg azt érzem, hogy a remény maradt... Csak az el ne fogyjon...

- írta a bejegyzésben, amit elejétől a végéig itt olvashattok el:

Persze, értem, az iskoláknak nyitva kell maradni, hisz ezt akarja a többség, meg a gazdasági érdek is ezt...

Közzétette: Jocó bácsi világa – 2020. november 3., kedd

Néhány napja arról is beszámoltunk, hogy Jocó bácsi szerint egyre többen megvetik, illetve hibáztatják azokat, akik elkapják a koronavírust. Emiatt pedig megindult a titkolózás is. "A szülők letagadják, hogy a gyerekük Covidos, felnőtt emberek nem merik bevallani, hogyha betegek. Mert az emberek azonnal ítélkeznek" - írta. A népszerű töritanár úgy érzi, az iskolák most időzített bombaként működnek, amik egyre gyorsabban kegyegnek. "Lassan úgy érzem magam, mint aki orosz rulettet játszik, pedig nem akar" - tette hozzá akkori posztjában.

Annyi a beteg, hogy nincs aki tanítson, ezért szünetet rendeltek el

Az Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója Facebookon jelentette be a hírt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!