szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A család szerint a Pedagógusok Szakszervezete hamis információkat közölt a tanárnőről, az 52 éves nő ugyanis nem koronavírusban, hanem hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el.

Korábban írtunk róla, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kedden azt közölte a hvg.hu-val, hogy koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára. A hír a szakszervezet honlapjára is felkerült, azonban később a család cáfolta, hogy az 52 éves tanárnő koronavírusos lett volna.

A tanárnő testvérének a hvg.hu-hoz is eljuttatott állásfoglalása szerint az 52 éves nő "hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, mely semmilyen összefüggésben nem állt a covid fertőzéssel. Az iskolában valóban volt korábban covid fertőzés." A személyiségi jogokat tiszteletben tartva annyit közölt még, hogy nővére számára nem találták meg a megfelelő gyógykezelést, ezért hunyt el, ami a járvány nélkül is bekövetkezett volna, állapota ugyanis az utóbbi időben súlyosbodott.

A család közlése után a lap ismét megkereste a Pedagógusok Szakszervezetét, amelynek elnöke elmondta, az iskolából, egy közvetlen kollégától szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy az érintett tanár koronavírusos volt, ez alapján adták ki a tájékoztatást. A PSZ elmondása szerint a tanárnőt és osztályát koronavírus-fertőzés miatt karanténba küldték. Elképzelhető, hogy ez alapján kapták azt a tájékoztatást, hogy a tanárnő is megfertőződött. 

Otthonról tanul a mártélyi beteg kisfiú, miután bezárták az iskoláját

A 10 éves Kovács Krisztián nem tudott az osztálytársaival tartani egy távolabbi iskolába, miután létszámgondok miatt bezárták a Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményét. A diák ugyanis súlyos bélbetegséggel küzd, az édesanyja szerint ezért szükség van arra, hogy mindig a fia közelében lehessen.