szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg.

A 24.hu értesülései szerint az elhunyt pedagógusok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Budapesten és Vas megyében tanítottak.

A Pedagógusok Szakszervezete többször kérte a kormányt, teszteljék a tanárokat, az idősebb pedagógusokat pedig mentsék fel a munkavégzés alól. A PSZ budapesti szervezete facebook-posztjában azt írja:

Erre is „nem” volt a válasz. Úgy tűnik, hogy az oktatásban dolgozók feláldozhatók. A mai napig 3 kollégáról tudunk, akik igazoltan Covid-fertőzés következtében hunytak el. Azt sem lehet tudni, hogy hol, milyen mértékben terjedt el a járvány, az adatokhoz nem fér hozzá a szakszervezet, a kormányzati szervek titkolóznak.

A szakszervezet nemrég készített felmérése szerint a tanárok nagy része nem is érzi biztonságosnak az iskolákat ebben a helyzetben.

Nem érzik magukat biztonságban a tanárok a PSZ felmérése szerint

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az elmúlt napokban online felmérést végzett arról, hogy biztonságban érzik-e magukat a tanárok és az oktatásban dolgozók. A több ezer beérkezett válasz alapján úgy gondolják, hogy az oktatási kormányzatnak át kellene gondolnia a jelenlegi védekezési stratégiáját a koronavírus-járvánnyal szemben, mert a válaszadók többsége nem érzi biztonságosnak a munkahelyét.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!