szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb jó tanács az iskoláknak a járvány miatt: maradjanak el a délutáni, órák utáni foglalkozások. Az iskolai és óvodai úszásoktatás leállítása miatt a kormányhoz fordult a Magyar Úszószövetség.

Az általános és középiskolákban a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket, valamint az iskolai kórus/énekkar próbáit átmenetileg javasoljuk felfüggeszteni

– áll az Emmi által a közoktatási intézmények számára készített járványügyi intézkedési tervben.

A javaslatot elég sokan kritizálják - írja a hvg.hu -, ám egy sor iskola, illetve fenntartójuk meg is fogadta. Azt nem tudni, milyen arányban döntöttek az intézmények a felfüggesztés mellett, csak az biztos, hogy nagyon vegyes a kép: a teljes tiltástól a részleges korlátozáson át a teljes szabadságig.

A lap több oktatót, sportedzőt és iskolaigazgatót is megszólaltatott. Egy budapesti magán-középiskola vezetése elmondta a lapnak, csak a délutáni, a tornaórákat kiegészítő sportfoglalkozásokat mondták le, de például a szalagavatóra felkészülést nem, de volt olyan iskola is – egy vidéki zeneiskolával –, ahol az alapján döntöttek a szakkörök és foglalkozások megtartása mellett, hogy melyiket tartja olyan tanár, akinek csak ezekkel együtt lenne meg a havi minimális óraszáma a teljes fizetéshez.

Egy másik busapesti iskola igazgatója pedig azt mondta az oldalnak, a szakkörökön eleve könnyebben meg tudják oldani a távolságtartást, mint az osztálytermekben és a sportfoglalkozásokat sem korlátozták.

Családi pótlék: mikor kell szüneteltetni?

Vannak olyan esetek, amikor szükség van a családi pótlék szüneteltetésére. Megnéztük, hogy melyek ezek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!