szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak olyan esetek, amikor szükség van a családi pótlék szüneteltetésére. Megnéztük, hogy melyek ezek.

Legutóbb megnéztük, hogy kinek jár családi pótlék, most pedig utánanéztünk, hogy mikor kell szüneteltetni.

Az ellátás folyósítását szüneteltetni kell a következő esetekben:

Ha a családi pótlékra jogosult 3 hónapnál tovább tartózkodik olyan államban, ami nem az EU tagállama, nem EGT (Európai Gazdasági Térség) tagállam, vagy nem olyan állam, melynek állampolgára azonos jogállást élvez az Európai Közösség és tagállamai vagy az EGT-megállapodásban részes állam állampolgárával. Ebben az esetben a távollét időtartamára kell szüneteltetni az ellátást.

Ha a külszolgálatot vagy külföldi szolgálatot teljesítő személy részére a családtámogatás alapján ellátásra jogosító gyermekre tekintettel jogszabály alapján egyéb ellátást folyósítanak. Ebben az esetben az egyéb ellátás folyósításának időtartamára kell szüneteltetni az ellátást.

Abban az esetben is szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, ha a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.

Mikor lesznek szakmai vizsgák a 2020/2021-es tanévben?

Nem tudjátok, mikor tartják az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli képzések komplex szakmai vizsgáit? Mutatjuk, hol találjátok a vizsganaptárakat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!