szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Iskola egyik tanárának lett pozitív a tesztje.

Szeptember 13-án, vasárnap este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Iskola egyik tanárának pozitív eredményt hozott a koronavírus tesztje - számoltak be róla az intézmény honlapján.

A közlemény szerint a fertőzött tanár múlt héten már nem volt iskolában, szeptember 5. óta táppénzen van. A járási népegészségügyi osztály tisztiorvosának közreműködésével azt a hét osztályt, akikkel szeptember 3-án és 4-én még volt órája, hétfő reggel hazabocsátotta az iskola.

Az osztályok és a fertőzött tanárral érintkezett további öt tanár egy hétre járványügyi megfigyelés alá került, és ez alatt az idő alatt digitális oktatást rendeltek el számukra. Mint írták, az intézmény a köznevelési intézmények számára kiadott eljárásrend szerint azonnal megtette a szükséges lépéseket, az iskolában folyamatos a fertőtlenítés.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a tatai Vaszary János Általános Iskolában az egyik elsős osztály került karanténba, miután az osztályfőnökük megbetegedett. Közben pedig kiderült, hogy pesten a Lauder Jahve Iskolában 30 igazolt fertőzött van. Az iskola az erre elkülönített alapból szürte a gyanús eseteket.

Hiába a pozitív teszt, nem minden iskolában rendelnek el karantént

Míg egyes iskolákban már az első koronavírusos eset után távoktatást rendelnek el az érintett osztályokban - vagy az egész iskolában -, addig máshol egyetlen fertőzéssel érintett osztályt sem küldenek karanténba. Egyre követhetetlenebbek és logikátlanabbak a hatóságok intézkedései.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!