szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több tanár és diák is érintett, az iskolában közösségi alapból szűrték a diákokat, így kiderültek a fertőzések.

Huszonegy tanuló és kilenc tanár koronavírusos a Lauder Javne közösségi iskolában – tudta meg a hvg.hu. Horányi Gábor, az intézmény főigazgatója elmondta: az iskolakezdés előtt osztálykirándulásokon voltak a gyerekek, rajtuk az erre a célra létrehozott közösségi alapból végeztek PCR-szűrést, így találtak négy pozitív esetet.

A jelenlegi 30 fertőzött mellett három olyan diák is szerepel az adatbázisukban, akik korábban átestek a betegségen. Ez azt jelenti, hogy az 1000 fős intézmény (melyben óvoda, általános iskola és gimnázium is található) 3,3 százalékánál diagnosztizálták a COVID-19 betegséget - írja az oldal.

Hozzáteszik, az érintett diákok nagyrészt tünetmentesek, vagy enyhe tüneteik vannak, a tanárok már rosszabbul vannak, de szerencsére senki nem került kórházba. Van olyan koronavírusos oktató is, aki interneten keresztül tanít, a veszélyeztetett csoportba tartozó tanárok pedig eleve engedélyt kaptak az otthoni munkavégzésre.

A szülők közel fele szerint hamarosan újra digitális oktatás lesz

Az idei tanév már az indulás előtt rendhagyónak számított, hiszen senkit sem lep meg a digitális vagy hibrid oktatás az iskolákban. A szülők szerint azonban hamarosan visszatér a digitális oktatás - derül ki egy friss elemzésből.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!