szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy budaörsi iskolaigazgató szerint a maszkviselés, a kézfertőtlenítés és a kézmosás is jól megy a diákoknak, de a távolságtartást nem lehet kontrollálni.

Turcsik Viktor, a budaörsi Hermann Ottó Általános Iskola igazgatója az InfoRádiónak elmondta, főleg a délutáni sportfoglalkozások és a kirándulások korlátozása okozott meglepetést az iskola számára az Emmi új járványügyi intézkedéscsomagjában. Az irányelv meglehetősen tiltja a délutáni sportfoglalkozásokat, pedig ők azt gondolják, hogy a diákok számára ezek nagyon fontosak.

Az iskolákra vonatkozó szigorított járványügyi szabályok többek között az ebédeltetésre is kitérnek, amit a budaörsi iskolában úgy oldottak meg, hogy meghosszabbították annak idejét, de ez is valamennyire a tanítás rovására megy. Azt szerették volna, hogy egyszerre csak két osztály legyen az ebédlőben, de ez nagyon megnövelte a sorban állási időt és a másfél métert is képtelenség volt tartani, ezért három osztály eszik egyszerre. Egy-egy osztály elkülönül egymástól, viszont az osztálytársak közelebb vannak egymáshoz, mint másfél méter.

Az iskolaigazgató szerint a maszkviselés, a kézfertőtlenítés és a kézmosás is jól megy a diákoknak, de a  "a távolságtartás nehéz, a gyerekek egymáshoz érnek, egymás fülőbe sugdosnak, ezt nem lehet kontrollálni".

Arról, hogy a járványügyi protokoll szerint hogyan kellene zajlani az iskolákban a rendezvényeknek, az osztáykirándulásoknak és a tesióráknak, itt írtunk korábban.

Tíz-húsz iskola egy-egy osztályában zajlik digitális oktatás

Tíz és húsz között van azon iskolák száma, ahol részlegesen - egy-egy osztályt érintve - digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt - mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!