szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A diákok alig fele tér vissza az iskolapadba a világon a jelenlegi iskolakezdéskor - számolt be erről kedden az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).

Sok országban nagy a bizonytalanság az iskolák újranyitásával kapcsolatban a koronavírus-járvány miatt, van, ahol iskolákat zárnak be.

A világ 1,5 milliárd diákja közül mintegy 900 milliónak kezdődne meg az iskolai oktatás augusztus és október között. Az UNESCO szerint azonban ezzel szemben mindössze 433 millió diák fog tudni visszatérni az osztálytermekbe. Rajtuk kívül 128 millió olyan tanuló van, akinek az iskolaév már megkezdődött, így összesen 561 millió gyerek tud iskolába járni jelenleg, ami kicsivel több egyharmad, ha az összes diákot vesszük.

Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója úgy fogalmazott: globális oktatásügyi vészhelyzetről van szó. Nem is csoda, hiszen felmérések és kutatások bizonyítják, hogy komoly gondot jelenthet hosszútávon is az, ha a diákok nem térhetnek vissza az iskolákba.

Egy héttel elhalasztották az iskolakezdést Görögországban

Görögországban egy héttel, szeptember 7-ről 14-re halasztották az iskolakezdést. Níki Keraméosz görög oktatási és vallásügyi miniszter keddi indoklása szerint így akarják csökkenteni a nyaralásból nemrég hazaérkezők általi koronavírus-fertőzés esélyét.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!