szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már az előző félév is nagy kihívás volt mindenkinek, szülőknek, tanároknak, diákoknak. Az őszi félévben is fel kell készülni arra, hogy bármi megtörténhet, hiába indul el hagyományosa módon az oktatás.

Az iskolakezdés elég döcögősen indult, gyakorlatilag az utolsó pillanatig izgult mindenki, hogy mi lesz, bemehetnek-e a gyerekek az iskolákba. Sok szülő megkönnyebbülést érez, hiszen próbára tette őket a távoktatás és az összezártság. Legalább ugyanennyi szülő aggódik amiatt, hogy a gyereke így sokkal nagyobb veszélynek van kitéve. A hvg.hu szülőket kérdezett arról, hogyan vélekednek az iskolakezdésről.

Mi próbálunk bizakodóak lenni, nem félni, és a gyereket sem terheljük ezzel a kérdéssel.

-mondta el egy anyuka. Ők mindent megtesznek, amit lehet, és most inkább nem hagyják bent a napköziben gyereküket, talán ezzel is elkerülik a kontaktust.

Egy apuka teljesen más irányból közelítette meg a kérdést. Ők pozitívan élték meg a karantént, de ehhez az kellett, hogy ő amúgy is otthonról dolgozott és a gyereke már 13 éves. Azt mondja, hogy szeretné azt gondolni, hogy az oktatáspolitika majd levonja a tanulságot az elmúlt hónapok történéseiből, de szerinte es esélytelen.

Petra, egy másik anyuka azért izgul, hogy mi lesz, ha újra bezárják az iskolákat. Aggódik amiatt, hogy vajon a tanárok mennyit fejlődtek a digitális oktatás terén, vagy kezdődik majd minden elölről. Éva egy olyan szülő, aki nagyon aggódik a családja egészsége miatt. Úgy látja, az iskolák egyáltalán nincsenek felkészülve a helyzetre, de ezen nem csodálkozik, mert szerinte, a protokoll, amit kaptak, nevetséges, átgondolatlan, és semmiféle valódi segítséget nem kapnak az óvintézkedések betartásához.

Egyszerűen érthetetlen, hogy ha a márciusi fertőzöttszámmal bezárták az iskolákat, most hogyan, miért lenne biztonságos?

A teljes cikket a hvg.hu oldalán olvashatjátok el.

 

Kásler Miklós üzent a diákoknak, tanároknak és szülőknek az iskolakezdésre

Az emberi erőforrások minisztere rövid Facebook videóban indította el a tanévet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!