szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több forgatókönyvön is gondolkodnak az iskolák a tanévkezdéssel kapcsolatban, azonban hivatalos állásfoglalást vagy támpontokat még nem kapnak.

A kormányzati döntésekben nem látok konzisztenciát, megtippelni sem tudom, milyen lesz a tanév. Semmilyen információnk nincs

- nyilatkozta a hvg.hu-nak az iskolakezdés előtt egy Kelet-magyarországi iskola igazgatója, aki ugyan normál iskolakezdéssel kalkulál, de azért erősen gondolkodik az alternatívákon. Hozzátette: szükség esetén lehetne A és B hét, az egyik héten az egyik évfolyam jár be három napot, a másik kettőt, aztán cserélnek, így a szabad termekbe jobban szét tudják osztani a diákokat.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter is arról beszélt nemrég, hogy a hibrid oktatás lehetőségével is lehet számolni, ami szintén egyfajta osztottságot jelent. Persze ez nem csak választás kérdése, az elsősök és kilencedikesek számára ugyanis értelmezhetetlen lenne a nem hagyományos nyitás. Arról, hogy mi is az a hibrid oktatás, itt írtunk részletesen.

Bár van, aki arra következtet, hogy a hibrid oktatásról beszélve Horváth már a kormányzati szándékot ismerteti, a Pedagógus Kar elnöke a hvg.hu-nak azt mondta, a köznevelési munkacsoportnak - az ő részvételével legalábbis - nem volt még olyan ülése, ahol a tanévkezdést és a lehetséges forgatókönyveket beszélték volna át.

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár is arról beszélt korábban, hogy normál tanévkezdéssel számolnak, szükség esetén helyi szinten avatkoznak majd be.

Az iskolakezdés kérdése azonban önmagában több megválaszolatlan témát is magával hoz. Mi lesz a tornaórákkal? Hogyan oldanák meg a dolgozó szülők a gyermekfelügyeletet? Kötelező lesz a maszkviselés? Hol fognak lakni azok, akik eddig kollégiumban éltek, és vajon milyen lesz az új KRÉTA vagy a digitális tankönyvek? A hvg.hu ezekre is kereste a válaszokat – a teljes anyagot itt olvashatjátok el.

Pályázatot hirdet a tanároknak az EMMI: az új NAT-hoz és kerettantervekhez igazított tanmenetekkel lehet nevezni

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatot hirdetett a tanároknak „EMMI tanmenet pályázat 2020" címmel. A pályázók közül néhányan „nyereményben" is részesülhetnek - nem is akármilyenben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!