szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagyjából 1 milliárd fontnyi támogatási alapot hoztak létre a koronavírus miatt lemaradt tanulók felzárkóztatására. A program a tervek szerint a következő tanévben indul.

A támogatást a leghátrányosabb helyzetű tanulók, valamint felzárkóztatásra szoruló általános- és középiskolás diákok között osztják majd szét – írta meg a BBC.

Az Egyesült Királyságban fokozatosan nyitnak újra az iskolák, Angliában már 2 évfolyam visszatérhetett, és a héten már a középiskolák is megnyitják a kapuikat. Azonban, a brit Nemzeti Oktatási Kutatási Alapítvány (NFER) jelentése szerint a tanulók harmada nem vett részt az órákon. A University College London (UCL) becslése szerint az Egyesült Királyságban kétmillió diák - szinte minden ötödik iskolás - kimaradt az oktatásból, ugyanis az elmúlt pár hónapban nem csináltak semmilyen iskolához kapcsolódó feladatot, vagy napi egy óránál kevesebbet tanultak.

A visszatérőknek szánt támogatások kiosztásáról az iskolák fognak dönteni, amit egyéni és csoportos órákra is költhetnek majd. Bár az már kiderült, hogy minden igazgató örömmel fogadta a bejelentést, azonban a döntés részleteiről még nem sokat tudunk. A program az Education Endowment Fund jótékonysági szervezet segítségével jött létre, akik több mint 1 millió gyereket szeretnének elérni ezzel a kezdeményezéssel.

Több millió diák alig vett részt a távoktatásban?

Nem csak Magyarországon komoly kérdés a távoktatás alatt lemorzsolódó diákok helyzete. Angliában tízből négyen nem is tartották a kapcsolatot tanáraikkal a távoktatás alatt - derült ki egy friss kutatásból.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!