szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Ballagás jelenleg nincs, otthon ballagsz szomorúan a szobádban egyik sarokból a másikba" - írta egy tizenkettedikes diák a jelenlegi helyzetről. A tegnap elindított érettségiszavazás után még több végzős írta le véleményét az érettségiről, távoktatásról és a tanulásról. Most ezekből válogattunk.

"Ballagás? Meghívó? Tablófotó? Érettségi? Búcsú? Ballagás jelenleg nincs, otthon ballagsz szomorúan a szobádban egyik sarokból a másikba. Meghívó felesleges, csak emlékbe jó, maximum majd később, de kitudja" - írta egy olvasónk. Hozzátéve, hogy bár a tablófotó már kész, de nem lehet odaadni senkinek, és az emberek sem látják majd a kirakatban. Azt is nagy bajnak tartja, hogy azt sose tudják mi lesz az érettségikkel.

Szerinte azonban egy valamit mindenki elfelejt megköszönni ebben az időszakban: hogy a tanárok és a diákok, akik szintén le vannak terhelve, mégis ugyanúgy küzdenek, csak most nem a szokásos tanteremben az iskola falain belül. "A Kréta nem tölt be, messengeren több tanuló csoportban vagyunk benne, mint valaha, barátaink üzenetei elvesznek."

"Szünetben max az Instagramra megyek fel, a Google Classroom-ból"

- írja a végzős. Szerinte a diákok csinálják, nem adják fel, nem mennek szünetre, ezért nekik is jár a köszönet. Tanárnak és diáknak egyaránt.

Egy másik olvasónk azt írja, "mi az online oktatással nem fogunk tudni felkészülni maximálisan az érettségire. Heti maximum 3 feladatunk van. Legfőképp régi YouTube videókat kapunk, hogy tanuljunk abból." Nekik egyedül matematikából küld a tanár magyarázó videókat, kidolgozott feladatokat. Történelemből pedig még csak most kezdték el a végzős anyagot. Az is abból áll - magyarázza-, hogy kapnak pár történelemről szóló videót, majd egy tesztsort.

Egy újabb végzős szerint utolsó éveben a tanárokat egy cseppet sem érdekli az, hogy egy hónap múlva érettségiznek és hogy erre a sok tananyag mellett egyáltalán nem tudnak felkészülni. Ő például nem szeretné, hogy elhalasszák az érettségit, hisz nem ezért tanult eddig. A legjobb megoldásnak mégis azt gondolja, ha az évvégi jegyeiket kaphatnák meg érettségi jegyként.

Mit csinálnátok a 2020-as érettségikkel? Szavazzatok!

Továbbra sincs döntés az idei érettségikkel kapcsolatban. Ti mit választanátok: maradjanak el a vizsgák, halasszák el őket vagy csak egy részüket tartsák meg? Most elmondhatjátok a véleményeteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!