szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindenki máshogy kezdett bele. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) most videóban mutatta be a tapasztalatait.

„Bár az iskolában ötödik éve digitális tanítás zajlik, a távoktatás nehézségeivel tanároknak és diákoknak egyaránt szembe kell néznie” – az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) videóban mutatta be, ők hogyan alkalmazkodnak a távoktatás feltételeihez.

Bár az AKG tanárai hozzá vannak szokva a digitális tanításhoz, a távoktatás megoldásához, szükséges programok megismeréséhez nekik is szükségük volt némi segítségre - mesélik. Nádori Gergely, az iskola egyik tanára, úgy véli, az új helyzethez a diákok alkalmazkodnak a legkönnyebben, ugyanis azt a készséget várják el tőlük a tanárok, amit más felületeken már rég alkalmaznak.

Szerintük hosszútávon ebben a felállásban a legnagyobb kihívás a nyelvoktatást és a számonkérés lesz, illetve Kepecs Judit tanárnő tette fel a kérdést: vajon meg tudunk-e újulni, nem lesz-e nagyon monoton ez a tanítási forma. A nehézségek ellenére az AKG tanárai nagyon pozitívan álltak a váltáshoz, és úgy látják, a diákok is együttműködnek az ismeretlen helyzet ellenére is.

Persze sajon ennek is van másik oldala, nem minden suliban ment gördülékenyen az átállás:

"Nem túlzok szerintem, ha azt mondom, hogy ez a digitális oktatás borzalmas"

Újabb olvasói levél érkezett hozzánk, melyben az új digitális oktatás negatív oldaláról ír egy diák.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.