szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tüntetést szerveznek az új NAT (Nemzeti alaptanterv) bevezetése ellen. Újabb iskola diákjai rakták ki a NO NAT feliratot, közben a tüntetés eseményéhez is már több ezren csatlakoztak.

A tegnapi megmozdulás után a Hősök terén újabb akciót szervez a Független Diákparlament, március 15-én (vasárnap) tüntetni fognak az új NAT bevezetése ellen a budapesti Operaháznál.

Két hét múlva tehát, 16 órakor közös tüntetésre hívnak diákokat, szülőket, tanárokat és szakmai szervezeteket egyaránt. A tüntetéssel azt szeretnék elérni, hogy ne vezessék be az új NAT-ot idén szeptemberben, helyette széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről. Az esemény iránt már most több ezer érdeklődő van.

"NO NAT"

Mindeközben a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai után most az Eötvös József Gimnázium diákjai is kirakták az iskolájuk udvarán: NO NAT - tette közzé Facebook-bejegyzésében a Független Diákparlament.

null

null

Az gimnázium tanárai korábban - sok más iskolához hasonlóan - már hangot adott tiltakozásának. Nyílt levélben fogalmazták meg aggályaikat, kritikájukat, csatlakozva és egyetértve az addig megjelentekkel.

Az elmúlt hetekben számos tiltakozó közleményt, véleményt olvashattatok az új alaptantervvel kapcsolatban. Megszólaltak szakmai szervezetek, iskolák, tanárok és még diákok is. A legfrissebb hírek szerint már az egyházi iskolák is tiltakoznak az új NAT ellen, de még a BBC tudósítójának is feltűnt, hogy az új alaptanterv mekkora port kavart. Ugyanakkor a NAT NEM és a NAT IGEN petíciók aláíróinak száma is növekszik.

Itt olvashatjátok el a teljes listát a tiltakozókról.

Lovassy László Gimnázium is tiltakozik a NAT ellen: egy év haladékot kérnek

Újabb gimnázium csatlakozott a NAT ellen tiltakozókhoz: közleményt adott ki a Lovassy László Gimnázium.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.