szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elérkeztünk a tavasz első hónapjához. Közeleg a jó idő és egyre több a napsütéses órák száma, mi pedig megnéztük, hogy mire érdemes figyelnetek ebben a hónapban.

Bár februárban is több dátum volt, amit a felvételik kapcsán észben kellett tartani, a tavaszi hónapok is tartogatnak fontos időpontokat. Összeszedtük, hogy milyen dátumokra kell figyelnetek márciusban.

Március 2-ára a PDSZ egy bejelentést ígért az új NAT-tal kapcsolatban. Erről itt olvashattok bővebben.

A középfokú iskolák március 16-ig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét, március 26-ig pedig az OH elektronikus formában kiküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkező diákok listáját. A tanulói adatlapok módosítására március 19 és 20. között lesz lehetőségetek. Erről bővebben itt írtunk.

Március 23-ig kell az általános iskoláknak elzárva őrizni a korábban beküldött tanulói adatlap második példányát. Szintén ekkor kell elküldeni az Oktatási Hivatalnak a módosító adatlapot.

Az OH a módosító adatlapok alapján kiegészíti a jelentkezők listáját március 27-ig.

Már március 13-án megkaphatjátok az igényelt diákhitel összeget, ha február 17-ig beadtátok az igényléseteket. A következő diákhitel igénylési határidő pedig március 16.

Felsőoktatási felvételi:teendők és dátumok a jelentkezési határidő után

Bár a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje február 15-én lejárt, ez nem jelenti azt, hogy nincsenek további teendőitek a felvételi kapcsán. Összeszedtünk néhány fontos dátumot, hogy mire kell figyelnetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!