szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre nagyobb a felháborodás a Nemzeti alaptanterv (NAT) körül. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium és a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanárai is csatlakoztak a tiltakozók közé.

A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai egy fotóval tiltakoznak az új NAT bevezetése ellen - szúrta ki a hvg.hu. A képen a tanári kar a tiltakozás szimbólumává vált kockás ingben látható, a következő felirattal: "To be or NAT". A kép mellé annyit írtak: "Mosolygós gyermekeink nevében kérjük: Ezt már ne!".

Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium

Hű, de repül az idő! Alig kezdtük meg a tanévet, máris újra nyílt na... pra invitáljuk a nagycsoportos ovisok szüleit! Találkozzunk február 12-én, reggel 8-kor! Nyílt napjainkról részletes információk olvashatóak iskolánk honlapján ( http://aranyj.hu/?page_id=616)

A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tantestülete is nyilvánosan tiltakozik a Nemzeti alaptanterv "kidolgozási módja, korszerűtlen tartalma és bevezetésének a tanév beosztását és az iskolák működését semmibe vevő ütemezése ellen". Az állásfoglalást az iskola egyik tanára, Simon Anna posztolta az Iskola a határon Facebook-csoportba, amelyet a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium magyar nyelv és irodalom munkaközösségének tagjai hozták létre azzal a céllal, hogy nyilvánosan kiálljanak az új NAT bevezetése ellen - írja az index.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új Nemzeti alaptanterv (NAT) és a szakképzés átalakítása ellen tüntetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is (PDSZ) pénteken.

A NAT-tal kapcsolatos összes kritikát és cikket itt tudjátok elolvasni.

Sorra csatlakoznak egyetemi tanárok az alaptanterv miatti tiltakozáshoz

A héten megjelent egyetemi irodalomtudományi tanszékek és intézetek tiltakozó nyilatkozatához újabb oktatók csatlakoztak mind a debreceni, mind a szegedi egyetemről.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.