szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rómában és Nápolyban, illetve a főváros környéki kisebb városokban is zárva tartanak az iskolák pénteken, rendkívüli erejű viharokra számítanak.

Az oktatási intézményeket, parkokat, temetőket is zárva tartják Rómában pénteken, miután a rendkívüli erejű viharok miatt időjárási készültséget rendelt el a polgári védelem. A riasztást a Róma környékbeli kisebb városokban is életbe léptették. Virginia Raggi római főpolgármester arra kérte a lakosokat, ha lehet, ne közlekedjenek a nap folyamán.  

Ugyanígy Nápolyban is zárva tartanak az iskolák, közparkok és temetők. A meteorológiai előrejelzések szerint heves széllökések, kiemelt mennyiségű csapadék várható. Ezzel egy időben Milánóban leesett az első hó reggel.

December elején az Egyesült Államok keleti partvidékén a havazás miatt maradt el a tanítás több iskolában, New York állam középső és keleti vidékein 40-50 centiméter hó esett. Október végén Mexikóban viszont az óránként 54-75 kilométer sebességű Priscilla trópusi vihar okozott komoly fennakadást, majdnem háromezer iskola maradt zárva az ország középső-nyugati részén.

Évek óta csúszik a fűtés korszerűsítése, órák maradtak el egy gyömrői általános iskolában

Több napig rendkívüli munkarend szerint zajlott az oktatás a gyömrői Weöres Sándor Általános Iskolában, miután a kazán meghibásodása miatt nem tudták fűteni az egyik iskolaépületet. Az önkormányzat már évekkel ezelőtt elkezdte volna, azonban mióta állami fenntartásba került az iskola, csúszik a fűtőrendszer felújítása - írja a Népszava.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.