szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy érzitek, nem nektek való a mostani középiskola, vagy költözés miatt kell sulit váltanotok? Mutatjuk, hogyan kerülhettek át másik intézménybe.

Ha már középiskolába jártok, átvétellel tanulhattok tovább egy másik intézményben. Ennek módját és feltételeit a fogadó középiskola igazgatója határozza meg.

Az igazgató kétféle módon dönthet: vagy úgy, hogy a középfokú felvételi eljárás keretében jelentkezzetek a 9. évfolyamra, vagy más követelményeket szabhat, amelyekkel a tanév közben is átkerülhettek. Ilyen követelmény lehet például egy különbözeti vizsga vagy nyelvi szintfelmérő.

Ha a középfokú felvételi eljárás keretében jelentkeztek, és nincs magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyotok, például mert már középiskolában tanultok, a felvételi lapok kitöltését önállóan kell intéznetek. A 2020-as középiskolai felvételiről szóló összes cikküneket itt találjátok.

Melyik a legjobb középiskola Magyarországon? Hamarosan jön a HVG friss rangsora

Van-e vidéki intézmény a tíz legjobb gimnázium között? Meg tudták-e őrizni korábbi jó eredményüket az egyházi középiskolák? És vajon a listát a Fazekas vagy a Radnóti vezeti az idén? Kiderül a HVG 2020-as középiskolai rangsorából, amely október elején jelenik meg.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.