szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2019/2020-as tanévben jelentkeztek valamelyik középiskolába? Mutatjuk, meddig kell nyilvánosságra hozniuk felvételi tájékoztatójukat a középfokú iskoláknak.

A középfokú iskoláknak – vagyis a gimnáziumoknak, szakgimnáziumoknak, szakközépiskoláknak és szakiskoláknak – október 20-ig kell közzétenniük felvételi tájékoztatójukat.

Ebben a dokumentumban – amelyet az iskolák oldalán is nyilvánosságra hoznak – többek azt találjátok meg, hogy a 2020/2021-es tanévben milyen tanulmányi területek indulnak az iskolában, tartanak-e központi írásbeli felvételit, esetleg szóbelit, és milyenek a pontszámítási szabályok.

November 15-ig az Oktatási Hivatal is közzéteszi azoknak a középfokú iskoláknak a jegyzékét, amelyek központi írásbeli felvételi szerveznek.

Eközben természetesen az általános iskolák is tájékoztatják a nyolcadikos diákokat és a szülőket a felvételi menetéről, a teendőkről, a szabályokról.

A 2020-as középiskolai felvételi dátumait itt nézhetitek meg:

A 2020-as középiskolai felvételi legfontosabb dátumai - egy helyen

Októberben a felvételi tájékoztatók közzétételével indul a középiskolai felvételi. Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!