szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb sikerek a mentális matematika világában. A 4. Mentális Aritmetikai Olimpián Magyarországot 40 diák képviselte Magyarországot, ahol 3 kontinens, 18 ország, több mint 1500 tanulójával mérték össze tudásukat.

Pár hete egy tízéves szegedi diáklány sikere miatt figyeltünk fel a mentális matematikára, Szin Jázmin akkor a legjobb öt között végzett. Ezen a versenyen fejben kell húszjegyű számokat összeszorozni vagy köbgyököt vonni belőlük.

Egy tízéves szegedi diáklány a legjobb öt között mentális matematika Európa-bajnokságon

Egy tízéves szegedi diáklány képviselte hazánkat múlt héten a mentális matematika junior-Európa-bajnokságon.

A magyar csapat most ismét sikereket ért el, ezúttal a 4. Mentális Aritmetikai Olimpián. A Szegedi Kis Zsenibe járó óvodás Botond 30 számot adott össze és vont ki, 400 miliszekundumon, ezzel 3. helyezést ért el. Mórocz Milán a veszprémi Kis Zseni Iskola tanulója az iskolások kategóriájában lett szintén 3., írásban pedig Horváth Júlia Kata a győri Kis Zseni Iskola tanulója első helyezést ért el, azaz 12 perc alatt 120 feladattal küzdött meg - írja Soós Boglárka felkészítő tanár, a Kis Zseni Mentális Aritmetika Iskola magyarországi koordinátora.

Magyarország további 9 éremmel tért haza, versenyen az 5 évestől egészen a 14 éves korig részt vettek a diákok, ezenfelül Szin Jázmin már is javított, hisz most a 4. lett mentális matematikából.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.